TENSLOTTE ! Na drie hectische jaren vol onzekerheid, vaagheid, aarzeling maar ook aanpassing… heeft het FOLK FESTIVAL DE MARSINNE eindelijk zijn grote comeback gemaakt, tot grote vreugde van zowel festivalgangers als het organiserende team !

Afspraak is al gemaakt op 8, 9 en 10 september 2023 voor een 30ste festival in "vuurwerk" modus !

Het hele team van het Marsinne Folk Festival-comité wil graag een GROTE DANK U / EEN GROTE BEDANKT / EEN BIG BIG DANK betuigen:

- aan alle artiesten die hun kunst in dienst stellen van het festival

- aan alle technici die dezelfde artiesten met talent laten zien

- aan alle exposanten - gitaarbouwers, ambachtslieden, restaurateurs - die bijdragen aan de sfeer van dit festival

- aan de eigenaar van het pand voor het ter beschikking stellen van dit prachtige decor, aan de kasteelbewoners die al twee weken niet meer helemaal thuis zijn, aan de buren die hun land ter beschikking stellen aan het festival

- in het bijzonder aan ALLE dierbare VRIJWILLIGERS (vooral die van de JAVVA-team, die van over de hele wereld komen) die hun tijd voor, tijdens, na het festival geven: zij vormen de basis van dit festival, speciale toewijding aan hen !

- aan de families, vrienden en diverse en talrijke supporters rond het organiserende team, die kleine en grote helpende handen geven en ons toestaan ​​er het hele jaar door tijd aan te besteden

- aan al onze partners, zonder wie dit festival niet mogelijk zou zijn: het Cultureel Centrum van Hoei, de brouwerij Leopold7, de gemeente Héron, de Federatie Wallonië-Brussel, de Provincie Luik (departementen Cultuur en Festivals van Wallonië), de Wallonië (Waals Gewest), de WBI (Wallonië-Brussel Internationaal), de Algemene Commissie voor Toerisme, de Stichting Petra och Karl Erik Hedborgs, de ADL Héron en de Nationale Loterij

- en tot slot, bedankt aan JOU, festivalgangers voor een dag of elke dag ! Bedankt om met een lach op je gezicht tot leven te brengen waar we al die maanden op vrijwillige basis onvermoeibaar voor hebben gewerkt. Uw dank tijdens dit weekend en uw donaties zijn onze beste aanmoediging om volgend jaar weer de tafel te dekken!

PS: deze volgorde is niet representatief voor het belang dat aan elkaar wordt gehecht

 
 

Volg ons op Facebook

en op onze Facebook groep

 


 WELKOM !

Welkom op de website van het Folkfestival van Marsinne, georganiseerd door de vzw Musiques et Traditions.

Ontdek alle ingrediënten van het oudste traditioneel muziekfestival in Wallonië.

Of het nu is voor de fanatieke danser of een nieuwsgierige van één dag, het is de plek om naartoe te gaan om van traditionele muziek te genieten in een rustige en goed bereikbare locatie.

Een vriendelijk en familiaal festival in een unieke atmosfeer en prachtige omgeving !

 


In 2019 werd het MELCHIOR-project gepresenteerd, dat tot doel heeft om documenten over het Waalse muziek- en danserfgoed te verzamelen, te digitaliseren en ter beschikking van het grote publiek te stellen. Een geweldige manier om onze lokale cultuur ter ere te plaatsen door middel van haar verborgen schatten.

 

De verschillende bal/concertruimten heten LEJEUNE, SCHMITZ, MELCHIOR en CHARNEUX.

Ter ere van belangrijke figuren uit de geschiedenis van ons festival en het Waalse erfgoed.


                                                                                                                                 © Marie Garcia Bardón